Erdogan postigao sporazume i sa Putinom i sa Trampom

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan postigao sporazume i sa Putinom i sa Trampom

O situaciji u Siriji Erdogan je sinoć telefonom razgovarao sa američkim predsednikom, a o toj temi je juče u Moskvi razgovarao i s ruskim predsednikom.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je sporazum postignut sa SAD ispravan korak ka uspostavljanju zone bezbednosti u severno-istočnoj Siriji.

Erdogan je naglasio da se njegovo sprovođenje ne sme odlagati.

O situaciji u Siriji Erdogan je sinoć telefonom razgovarao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, a o toj temi je juče u Moskvi razgovarao i s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Putin i Erdogan su postigli saglasnost o uspostavljanju zone bezbednosti duž tursko-sirijske granice.

Na pitanje novinara da li bi kupovina ruskih borbenih aviona Su-35 i Su-57, o čemu je takodje razgovarao s Putinom, mogla biti alternativa ukoliko ne bi došlo do kupovine američkih F-35, turski predsednik je odgovorio: "Zašto ne".

Sve vesti iz Sirije čitajte klikom OVDE!

TEMELJ BEZBEDNOSTI SAD: Ove neverovatne mogućnosti pruža "NUKLERANA TRIJADA" (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.