Erdogan moli Putina: Nemoj

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 17:01

Erdogan moli Putina: Nemoj

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je svog ruskog kolegu Vladimira Putina u sredu 2. avgusta da ne eskalira dalje tenzije.

Molba za prestankom daljih eskalacija je usledila nakon što je Moskva bombardovala objekte vitalne za isporuke žitarica iz Ukrajine, piše Kijev post.

Erdogan je bio ključni igrač u sada propalom dogovoru koji je omogućavao bezbedan prolaz ukrajinskih pošiljki žitarica Crnim morem, i pozicionirao se kao posrednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sukobu.

Turski lider je rekao da "ne treba preduzimati nikakve korake koji bi eskalirali tenzije u ratu Rusije i Ukrajine".

Naglasio je značaj dogovora o žitu koji je nazvao "mostom za mir", prenosi Kijev post.

Sporazum, uz posredovanje Turske i Ujedinjenih nacija, omugućavao je Ukrajini da izvozi žito preko svojih crnomorskih luka, ali je okončan prošlog meseca nakon što se Moskva povukla iz njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.