Erdogan i Putin o Siriji i Iraku

Izvor: B92, 26.Jul.2015, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan i Putin o Siriji i Iraku

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su telefonom o situaciji na Bliskom Istoku, saopštio je Kremlj.

"Dvojica državnika su razmenila mišljenja o situaciji na Bliskom Istoku, pre svega u Siriji i Iraku, u kontekstu bliže multilateralne i bilateralne koordinacije sa ciljem povećanja efikasnosti napora da se ukloni pretnja Islamske države", navodi se u saopštenju, a prenela je agencija Tass.

Turska je ove nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrenula dvostruku antiterorističku prekograničnu ofanzivu protiv džihadista Islamske države u Siriji i militanata kurdistanske PKK na severu Iraka, posle talasa nasilja u zemlji, tako što je bombardovala njihove položaje i gađala ih artiljerijom.

Kako se navodi u saopštenju pres službe Kremlja, Putin i Erdogan su se u telefonskom razgovoru, koji je inicirao turski predsednik, usaglasili da su potrebni konsolidovani napori svih zemalja kako bi se izborili sa pretnjama od terorizma i ekstremizma.

Pored situacije u Siriji i Iraku, Putin i Erdogan su razgovarali i na temu rusko-turske saradnje i izgleda za dalje kontakte na više različitih nivoa, uključujući onaj najviši, naveo je Kremlj.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.