Erdogan: Upozoravao sam Putina

Izvor: B92, 27.Nov.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Upozoravao sam Putina

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Vladimira Putina upozoravao na opasnost kada ruski avioni ulaze u turski vazdušni prostor.

Erdogan je rekao da je Putin tražio od Turske da prihvati ruske avione "kao goste".

"Ne može biti nezvanih gostiju. Region je osetljiv", naveo je kao odgovor turski predsednik.

Erdogan je optužio Rusiju da podržava "terorističku državu" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sirijskog predsednika Bašara el Asada, navodeći da je ona odgovorna za smrt 380.000 ljudi.

On je ponovo tražio od Rusije da dokaže navode da Turska kupuje naftu od Islamske države, dodajući da ta ekstremistička organizacija prodaje naftu Asadu i da su u to umešane ruske kompanije.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je Rusiju da se "ne igra vatrom" povodom spora zbog obaranja ruskog aviona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.