Erdogan Putinu: Ako Asadovi vojnici i u Idlibu napadnu civile...

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan Putinu: Ako Asadovi vojnici i u Idlibu napadnu civile...

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom o zajedničkim koracima kako bi se kriza u Siriji regulisala, saopštila je pres-služba Kremlja.

Kako se navodi, Putin je tom prilikom još jednom čestitao Erdoganu na pobedi na izborima, nakon čega su oba predsednika istakla važnost da se saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dveju zemalja nastavi u mnogim pravcima.

Erdogan je tom prilikom rekao da je veoma zabrinut zbog napada na civile u sirijskoj provinciji Dera i upozorio da ukoliko se sirijske vlasti na isti način budu ponašale i u Idlibu, sporazum iz Astane neće više imati nikakav smisao.

Pored Sirije, gde je glavni fokus stavljen na rezolucije koje je usvojio Savet bezbednosti UN, ali i dogovor koji je postignut u Astani, tokom razgovora reči je bilo i o drugim problemima na međunarodnoj sceni.

Reči je bilo i o zajedničkim tursko-ruskim projektima, pre svega o izgradnji gasovoda "Turski tok", ali i o izgradnji nuklearke "Akuju".

Inače, Putin i Erdogan su se dogovorili da će se sastati na marginama samita BRIKS, koji će se održati od 25. do 27. jula u Johanesburgu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Putin i Erdogan razgovarali o situaciji u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2018, 10:02

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan razgovarali su telefonom o zajedničkim koracima kako bi se kriza u Siriji regulisala, saopštila je pres-služba Kremlja.. . Kako se navodi, Putin je tom prilikom još jednom čestitao Erdoganu na pobedi na izborima, nakon...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.