EAEU postaje jedan od multipolarnih svetskih centara — Putin

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2023, 21:11

EAEU postaje jedan od multipolarnih svetskih centara — Putin

Evroazijska ekonomska unija (EAEU) postaje jedan od centara multipolarnog sveta koji se razvija, izjavio je u četvrtak ruski predsednik Vladimir Putin.
„Sa uverenjem konstatujem da se saradnja u okviru Evroazijske unije nastavlja jačati i da naša asocijacija dosledno zauzima poziciju jednog od nezavisnih i samodovoljnih centara multipolarnog sveta koji se razvija“, izjavio je lider države. Interakcija među državama članicama EAEU „uvek se gradi na principima obostrane koristi, uvažavanja interesa jednih drugih, sa fokusom na podršku održivom ekonomskom razvoju i povećanju blagostanja stanovnika sviһ zemalja“ u Uniji, ruski naglasio je predsednik.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.