Džonson nazvao Makrona Putinovom ulizicom? Rekao je da će ga nokautirati

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 21:59

Džonson nazvao Makrona Putinovom ulizicom? "Rekao je da će ga nokautirati"

Bivši britanski premijer Boris Džonson jednom prilikom je rekao da se francuski predsednik Emanuel Makron "ulizuje" ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

To je izjavio Guto Hari, direktor za komunikacije u Kancelariji bivšeg britanskog premijera, dodajući da je Džonson obećao da će "nokautirati" francuskog predsednika, piše Politico.

Hari je tokom gostovanja u podkastu "Bez presedana: Pogled >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznutra na Dauning strit" rekao da je Džonson Makrona napao nekoliko meseci nakon što je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu te nakon što je francuski predsednik kritikovao reakciju Velike Britanije na izbegličku krizu koja je zbog invazije izbila.

"Na našem jutarnjem sastanku, na kojem nas je bilo tek nekoliko, (premijer Boris Džonson) nasilno je napao Emanuela Makrona. Suštinski, rekao je da je Makron reč od pet slova koja počinje s "P", da je čudak i Putinov ulizica - rekao je Hari.

Džonson je potom izrazio želju da naškodi Makronu te ga uvredio antifrancuskim izrazom.

Hari navodi da je britanski premijer rekao sledeće: "Ovaj put moramo da idemo đonom. Treba nam orgija mlaćenja žabara. Moraću da ga nokautiram".

Džonson se tokom premijerskog mandata nije dobro slagao s Makronom. Nakon što je Velika Britanija izašla iz Evropske unije, Pariz i London sukobili su se oko trgovinskih sporazuma. Britanski premijer i francuski predsednik posvađali su se i kada je Makron javno kritikovao vakcinu britanske farmaceutske kompanije Astra Zeneka.

"Napeto je bilo kada su francuski predsednik Emanuel Makron i drugi išli u Moskvu da razgovaraju sa Putinom", rekao je Hari, misleći na Makronov odlazak u Rusiju koji je organiziran nekoliko tjedana prije početka ruske invazije na Ukrajinu.

"Mislim da ga je Boris privatno opisao kao 'degutantnog'", dodao je Hari.

Uprkos tome što je Džonson Makrona propisno izvređao i insinuirao da će ga nokautirati, Hari je rekao su Francuz i Britanac nakon toga pomirili.

"Nekoliko nedelja posle toga, naravno, pomirili su se. Posle su se dobro slagali. Čak su na samitu grupe G7 zajedno pili viski", rekao je Harri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.