Džonson: Znaci da je Putin spreman za diplomatsko rešenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2022, 00:18

Džonson: Znaci da je Putin spreman za diplomatsko rešenje

Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas da su obećanja koja je ruski predsednik Vladimir Putin dao francuskom kolegi Emanuelu Makronu dobrodošao znak da je i dalje spreman da se uključi u pronalaženje diplomatskog rešenja za ukrajinsku krizu.

Kako je saopšteno iz Dauning strita, Džonson je razgovarao sa Makronom nakon njegovog današnjeg telefonskog razgovora sa Putinom, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da je britanski premijer naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da glas Ukrajine mora da bude ključan u svim razgovorima.

Kremlj je saopštio da su Putin i Makron u razgovoru ocenili da je potrebno intenzivirati potragu za diplomatskim rešenjima za ukrajinsku krizu.

Iz Jelisejske palate je navedeno da su se dvojica lidera saglasila da se omogući održavanje sastanka radne grupe s ciljem postizanja primirja na liniji kontakta u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.