Dramatično upozorenje: Evropi preti napad?

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 20:57

Dramatično upozorenje: Evropi preti napad?

Ako Vladimir Putin uspe da osvoji Ukrajinu, on će prikupiti sve njene resurse da napadne Evropu, izjavio je ministar spoljnih poslova Poljske Radoslav Sikorski.

"Mi u zapadnoj Evropi treba da ubedimo stanovništvo i lidere da će obuzdavanje Putina nakon što on osvoji Ukrajinu biti mnogo skuplje nego obuzdavanje Putina sada, jer će Putin učiniti celoj Ukrajini ono što je uradio Donbasu. On će okupiti ljude i industrijske resurse da ide dalje. Regrutovaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajince u svoju vojsku da nas napadnu. Ovo je užasna perspektiva“, rekao je Sikorski na marginama Minhenske bezbednosne konferencije, prenosi Ukrinform.

Sikorski je naglasio da Poljaci dobro znaju ''da se suočavaju sa istim problemom kao i njihovi preci 1938-1939''.

On je takođe primetio da Evropa sa svim svojim finansijskim resursima trenutno nije u stanju da proizvede svo neophodno oružje i municiju bez Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.