Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Bila nam je dužnost braniti našu teritoriju

Turski premijer Ahmet Davutoglu obratio se javnosti u isto vrijeme kad i ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je optužio Ankaru za "zabijanje noža u leđa"

Govoreći o incidentu u kojem je turska vojska oborila ruski avion, Davutoglu je rekao da je njihova dužnost bila braniti tursku teritoriju.

"Želimo da međunarodna zajednica zna da smo spremi na svaku vrstu žrtve kada je riječ o sigurnosti i životima naših građana, kao i kada se radi o sigurnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << naših granica", rekao je Davutoglu.

On je dodao da obaranje ruskog aviona treba posmatrati upravo u tom kontekstu.

"Nikada se nećemo ponašati tako da dođe do ugrožavanja suvereniteta druge države. Ali svijet treba znati da je naše pravo i obaveza da poduzmemo sve mjere protiv bilo koga ko naruši naš zračni prostor uprkos našim stalnim upozorenjima", zaključio je Davutoglu
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Incident

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Davutoglu- Želimo da cijeli svijet zna da ćemo preduzeti sve potrebne mjere i napore

Izvor: SandzakPress.net, 25.Nov.2015, 11:48

Premijer Turske Ahmet Davutoglu je kazao da Turska ima pravo da preduzme ‘sve mjere’ u cilju zaštite svoje teritorije i građana. “Želimo da cijeli svijet zna da ćemo preduzeti sve potrebne mjere i napore kada su u pitanju životi i dostojanstvo naših građana i sigurnost naših granica”,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.