DUŠMANI SU HTELI DA NAS UNIŠTE ALI BEZUSPEŠNO! Putin: Šaljemo besplatno žito Africi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2023, 17:45

"DUŠMANI SU HTELI DA NAS UNIŠTE ALI BEZUSPEŠNO!" Putin: Šaljemo besplatno žito Africi!

Moskva ne smatra zvaničnim izjave o produženju inicijative za izvoz žitarica.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će Moskva besplatno snabdevati siromašne zemlje Afrike hranom ako se ne produži Crnomorska inicijativa za izvoz žitarica.

- Ako na kraju odlučimo da ugovor ne produžimo za šezdeset dana, spremni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo da ceo obim poslat u proteklom periodu isporučimo afričkim zemljama kojima je to posebno potrebno, iz Rusije besplatno - rekao je Putin.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Veršinjin rekao je danas da Moskva ne smatra zvaničnim izjave o produženju inicijative za izvoz žitarica na period duži od 60 dana.

- Dogovor o žitu se produžava za 60 dana, a ne za 120, kao što je bilo ranije. Sve ostale izjave za nas nemaju zvanični značaj u ovom slučaju - rekao je Veršinjin.

Ranije danas, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da ukoliko ne bude napretka u primeni memoranduma Rusije i UN o izvozu ruskih poljoprivrednih proizvoda, ruska strana će suspendovati učešće u ovoj inicijativi za izvoz žitarica iz crnomorskih luka.

Odluka o daljem produženju inicijative zavisiće od napretka u ispunjavanju uslova dogovorenih u memorandumu između Rusije i Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju ruskog MSP.

- Naše učešće u crnomorskoj inicijativi za žito biće prekinuto bez napretka u implementaciji navedenih zahteva, koji apsolutno nisu novi i trebalo bi da se rešavaju u okviru memoranduma Rusije i UN - ukazuje se u saopštenju ruskog ministarstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.