Ćerka bliskog saradnika Putina pronađena mrtva

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 17:18

Ćerka bliskog saradnika Putina pronađena mrtva

Glamurozna ćerka nekadašnjeg bliskog saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina pronađena je mrtva u svom stanu u Moskvi.

Natalija Bočkareva (44), ćerka Vasilija Bočkareva, dugogodišnjeg upravnika Penzenske oblasti, pronađena je mrtva 11. jula. Konsijerž njene zgrade pozvao je policiju da prijavi da je Bočkareva prestala da otvara vrata, a kad su nasilno ušli u stan zatekli su njeno telo u kupatilu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema preliminarnim izveštajima nije bilo znakova nasilne smrti. Mediji nezvanično prenose da se nekoliko dana pre smrti žalila da se ne oseća dobro.

Vasilij Bočkarev je upravljao Penzenskom oblašću od 1998. do 2015. godine. Dugogodišnji član stranke Jedinstvena Rusija preminuo je u 67. godini od raka pluća godinu dana nakon što je napustio funkciju.

Bočkareva je rukovodila porodičnim preduzećima za preradu drveta i lancom pekara nakon očeve smrti. Imala je kapital u nekoliko preduzeća i veliki broj nekretnina širom Rusije.

Dospela je na naslovne strane pre dve godine nakon što je prema navodima ruskih medija postala žrtva prevare kad je samozvanoj gatari poslala 16 miliona rubalja iliti nekih 200.000 evra da ukloni kletvu. Gatara je međutim uzela novac i prekinula svaki kontakt sa Natalijom.

Lepotica se inače godinama nalazila na listi "najpoželjnijih nevesti" Rusije.

Poslednji post Natalija Bočkareva objavila je na društvenim mrežama 28. juna 2023. godine kad je postavila sliku iz jednog kafića.

Sada se ispod objave nalaze reči saučešća.

Dejli mejl navodi da je njena smrt još jedna misteriozna tragedija koja se dogodila nekome iz ruske elite.

Dan Rapoport, poznati kritičar ruskog lidera Vladimira Putina, koji je prognan iz Rusije, pronađen je mrtav nakon što je prošlog avgusta pao iz svoje luksuzne stambene zgrade u Vašingtonu.

Nekoliko nedelja kasnije, predsednik ruskog naftnog giganta Lukoil Ravil Maganov pao je sa prozora sa šestog sprata bolnice u Moskvi i umro. Pre svoje smrti Maganov je bio glasan u pogledu kritike Putina i ruske invazije na Ukrajinu.

Kreativni direktor IT kompanije Grigorij Kočenov skočio je u decembru sa balkona svog stana i nastradao. Tragedija se navodno dogodila dok su ruske vlasti pretresale njegov stan. Jedan ruski tajkun takođe je u decembru pao u smrt sa prozora hotela u Indiji i to samo dva dana nakon što je njegov prijatelj, takođe iz Rusije, umro u istom hotelu.

Ruski tajkun za nekretnine se kobno srušio niz stepenice dok je bio na francuskoj rivijeri u decembru. A nešto ranije ovog meseca savezni sudija Artjom Bartenjev pao je sa 12. sprata svoje stambene zgrade i proglašen mrtvim.

Atlantik navodi da je dvadesetak ruskih zvaničnika i oligarha umrlo pod misterioznim okolnostima samo 2022. godine i to naziva sindromom "iznenadne ruske smrti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATALIJA NAĐENA MRTVA U STANU Misteriozna smrt ćerke bivšeg Putinovog saradnika u Moskvi

Izvor: Blic, 14.Jul.2023

Natalija Bočkareva (44) ćerka nekadašnjeg bliskog saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina, Vasilija Bočkareva pronađena je mrtva u svom stanu u Moskvi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.