Izvor: Luftika.rs, 13.Apr.2024, 15:05

Čečenija zabranjuje prebrzu i presporu muziku, a izvođačima daje rok da obrade svoja dela

Ministarstvo kulture Čečenije nedavno je objavilo da će zabraniti sve pesme koje su previše brze ili prespore, kako bi se emitovana muzika uskladila sa muzičkom tradicijom i iskorenio svaki nagoveštaj zapadnjaštva.
„Od sada sva muzika, vokalna i koreografska dela moraju da odgovaraju tempu od 80 do 116 bita u minuti“, preciziralo je čečensko ministarstvo kulture u saopštenju prošle nedelje, a prenosi Politiko.
Prema rečima lidera Čečenije Ramzana Kadirova, bliskog saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina, iza ove odluke stoji ideja da se muzika prilagodi „čečenskom mentalitetu“.
– Pozajmljivanje muzičke kulture od drugih naroda...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.