Budite mirni, ali decu ne dirajte

Izvor: B92, 17.Jan.2014, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Budite mirni, ali decu ne dirajte"

Soči -- Vladimir Putin je, uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, izjavio da nema ništa protiv pripadnika LGBT populacije, ukoliko "ne vrše propagandu nad decom".

Ruski predsednik se trenutno nalazi u Sočiju, gde nadgleda pripreme za Zimske olimpijske igre, koje se održavaju za tri nedelje. Za vreme sastanka sa predstavnicima volontera, upitan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zašto su njihove uniforme u duginim bojama.

"Mi ne zabranjujemo netradicionalne seksualne veze“, rekao je Putin tom prilikom, prenele su ruske agencije. "Nama smeta propaganda drugačijeg seksualnog opredeljenja“. Pre svega, hteo bih da istaknem propagandu nad decom. To su potpuno dve različite stvari - zabraniti nešto, ili zabraniti propagandu nečega“, rekao je Putin.

On je takođe dodao da je Rusija liberalnija od mnogih zemalja, tvrdeći da je u određenim američkim državama homoseksualnost kažnjiva zakonom.

"Mi ništa ne branimo, i nikoga ne proterujemo sa ulice, niti su predviđene kazne za takve veze, rekao je Putin i poručio pripadnicima LGBT populacije: "Možete da budete opušteni i mirni, ali molim vas da ostavite decu na miru“.

Predsednik Rusije je, međutim, naglasio da oni, zbog ruskog zakona koji zabranjuje homoseksualnu propagandu među maloletnicima, ne smeju da iznose svoje stavove o pravima homoseksualaca pred mlađima od 18 godina.

Podsetimo, u Rusiji je prošle godine stupio na snagu zakon koji zabranjuje svaki vid propagande homoseksualizma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.