Bolton: Tramp ne želi učešće drugih država u pregovorima s Pjongjangom

Izvor: Beta, 28.Apr.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolton: Tramp ne želi učešće drugih država u pregovorima s Pjongjangom

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je danas da SAD nemaju naročiti interes da udruže snage sa drugim državama kako bi privolele Severnu Koreju da odustane od nuklearnog oružja.Savetnik američkog predsednika Donalda Trampa rekao je za Foks njuz da SAD ne pokušavaju da isključe druge države iz tog procesa, ali da šef Bele kuće i severnokorejski lider Kim Džong Un više vole pregovore u četiri oka. Posle ovonedeljnih razgovora s Kimom, predsednik Rusije Vladimir Putin nagovestio je oživljavanje propalih pregovora sa Severnom Korejom u kojima je učestvovalo šest strana. Putin je na samitu u Vladivostoku rekao da je Kim spreman da se odrekne nuklearnog oružja, ali jedino ako dobije čvrste bezbednosne garancije podržane multinacionalnim sporazumom. Dva Trampova samita s Kimom nisu do sada dovela do konkretnih koraka ka denuklearizaciji Severne Koreje. Bolton je rekao da Tramp i dalje razmišlja o trećem samitu s Kimom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vašington nastavlja konsultacije sa Moskvom o Severnoj Koreji"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2019

"Sjedinjene Američke Države nastavljaju konsultacije sa Rusijom o Severnoj Koreji", izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton...Prema njegovim rečima, američki predsednik Donald Tramp "još čeka mogućnost trećeg samita" sa severnokorejskim liderom Kim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.