Biće upućen apel: On mora da se povuče

Izvor: B92, 22.Sep.2022, 12:55

Biće upućen apel: On mora da se povuče

London -- Ruski predsednik Vladimir Putin mora da povuče trupe sa teritorije Ukrajine radi stabilizacije situacije u Evropi i svetu, navodi se u saopštenju Forin ofisa.

"On (Putin) mora da se povuče iz Ukrajine kako bi se omogućio povratak regionalnoj i globalnoj stabilnosti." Ovaj apel će šef britanske diplomatije Džejms Kleverli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uputiti u četvrtak na sastanku Saveta bezbednosti UN na ministarskom nivou.

U saopštenju se napominje da će se tokom sastanka šef Forin ofisa posebno osvrnuti na temu referenduma u oblastima DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti o pridruživanju Ruskoj Federaciji.

Pored toga, šef britanskog Forin ofisa u četvrtak će prisustvovati još jednom sastanku o Ukrajini, koji će biti održan uz učešće ukrajinskog generalnog tužioca Andreja Kostina i tužioca Međunarodnog krivičnog suda Karima Kana, preneo je Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.