Benet doputovao u Rusiju na prvi sastanak sa Putinom (VIDEO)

Izvor: Beta, 22.Okt.2021, 11:14

Benet doputovao u Rusiju na prvi sastanak sa Putinom (VIDEO)

Premijer Izraela Naftali Benet doputovao je danas u Rusiju na sastanak sa predsednikom Vladimirom Putinom, a očekuje se da u fokusu pregovora budu Iran i Sirija.Benetov avion sleteo je jutros u Soči na obali Crnog mora.On će se prvi put sastati sa Putinom otkako je u junu postao premijer Izraela.Benetov prethodnik Benjamin Netanjahu imao je bliske odnose sa liderom Rusije."Veze Rusije i Izraela su važan elemenat izraelske spoljne politike", istakao je Benet pre polaska u Soči i podsetio na poseban status Rusije u regionu i medjunarodnu ulogu te zemlje, kao i činjenicu da milion ljudi koji govori ruski živi u Izraelu, preneo je Frans pres.Benetov kabinet je prošle nedelje najavio da će dvojica lidera dskutovati uglavnom o iranskom nuklearnom programu.Krajem septembra Benet je na zasedanju Generalne skupštine UN optužio Iran da je prešeo "sve crvene linije" i potvrdio da jevrejska država neće dozvoliti Teheranu da razvije atomsko oružje.Moskva je jedna od potpisnica nuklearnog sporazuma s Izraelom iz 2015. godine, pored Nemače, Kine, SAD, Francuske i Velike Britanije.SAD su za vreme mandata predsednika Donalda Trampa izašle iz tog sporazuma tri godine kasnije, ali Trampov naslednik u Beloj kući Džozef Bajden želi da se vrati za pregovarački sto.Pregovori o oživljavanju sporazuma su ...
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Benet produžio posetu Rusiji pošto su srdačni pregovori sa Putinom potrajali

Izvor: Danas, 22.Okt.2021

Prvi sastanak Naftalija Beneta na funkciji premijera Izraela sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom trajao je više od pet sati, zbog čega je morao da produži posetu Sočiju dok ne prođe jevrejski dan odmora, šabat, saopštio je njegov kabinet.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.