Bela kuća potvrdila – o čemu će razgovarati Putin i Bajden?

Izvor: B92, 02.Jun.2021, 22:12

Bela kuća potvrdila – o čemu će razgovarati Putin i Bajden?

Džo Bajden planira da tokom razgovora sa Vladimirom Putinom razgovara i o pretnji koju predstavljaju pokušaji sajber iznuda i prikrivanju hakera koji ih izvode.

To je danas potvrdila Bela kuća.

"Očekujemo da će ovo biti jedno od pitanja o kojima će Bajden razgovarati sa predsednikom Putinom na Samitu", saopštila je portparol Bele kuće Džen Psaki, prenosi Rojters.

Ona je naglasila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da američki predsednik smatra da Putin i ruska vlada moraju da preuzmu značajniju ulogu u zaustavljanju i sprečavanju sajber napada.

Najveća svetska kompanija za preradu mesa JBS SA našla se ove nedelje na meti hakera što je dovelo do zastoja u proizvodnji u SAD, Kanadi i Australiji, a mnogi radnici su bili prinuđeni da ostanu kod kuće.

Brazilska kompanija JBS SA je obavestila američku vladu da je hakerski zahtev za plaćanje otkupa kako bi ponovo imali kontrolu nad svojim blokiranim elektronskim sistemom došao od kriminalne organizacije, najverovatnije iz Rusije, saopštila je Bela kuća.

Prvi sastanak Džoa Bajdena i Vladimira Putina trebao bi da se održi na zapadnoj obali Ženevskog jezera u sredu 16. juna i trebalo bi da doprinese obnovi i stabilizaciji međusobnih odnosa dve države koji su na najnižem nivou još od Hladnog rata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.