Bela kuća: Putinov govor je revizija istorije; Bajden potpisao novi zakon

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2022, 23:10

Bela kuća: Putinov govor je revizija istorije; Bajden potpisao novi zakon

Bela kuća je ocenila današnji govor ruskog predsednika Vladimira Putina na paradi povodom Dan pobede kao reviziju istorije i navela da je njegova sugestija da je zapadna agresija dovela do rata u Ukrajini ''očigledno apsurdna''.

Obraćajući se novinarima, sekretarka za štampu Bele kuće Dženifer Psaki rekla je da je Putinov govor ''revizionistička >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istorija koja je poprimila oblik dezinformacija'', preneo je Rojters.

Rusija se preventivno oduprla agresiji, to je bila jedina ispravna odluka, izjavio je ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin.

On je, u obraćanju na Paradi pobede na Crvenom trgu u Moskvi, rekao da je NATO proširivao vojnu infrastrukturu, da su počele da rade stotine stranih savetnika, da je redovo isporučivano najsavremenije naoružanje iz zemalja NATO.

"Opasnost je svakim danom bila sve veća. Rusija se preventivno oduprla agresiji - to je bila iznuđena, pravovremena i jedina ispravna odluka suverene, jake i nezavisne zemlje", rekao je Putin.

Bajden potpisao zakon kojim se olakšava vojna pomoć Ukrajini

Američki predsednik Džozef Bajden potpisao je danas Zakon o zajmu za odbranu demokratije za 2022. godinu, na ceremoniji u Beloj kući kojoj je prisustvovala i prva članica Kongresa rođena u Ukrajini, republikanka Viktorija Sparc.

Zakon ima za cilj da pojednostavi proces slanja vojne pomoći Ukrajini.

Bajden je istakao da potpisuje zakon koji predstavlja još jedno važno sredstvo u naporima Vašingtona da podrži Vladu Ukrajine i ukrajinski narod koji se, kako je rekao, bori da odbrani svoju zemlji i demokratiju u "brutalnom Putinovom ratu", prenosi Si-En-En.

''Zverstva u koja su Rusi umešani su neopisiva i cena borbe nije mala, ali je nastavak agresije još skuplji“, rekao je Bajden.

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je krajem aprila zakon kojim je omogućio Bajdenu da za brzu isporuku oružja Ukrajini na pozajmicu iskoristi zakon iz doba Drugog svetskog rata, poznat kao Lend-lease Act iz 1941. godine.

Taj zakon je prvobitno kreiran da pomogne snagama koje su se borile protiv nacističke Nemačke i odražava želju Kongresa da hitno podrži ukrajinske oružane snage, navodi Si-En-En.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVE REAKCIJE AMERIKE NA PUTINOV GOVOR: " On revidira istoriju"

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2022

 Bela kuća je ocenila današnji govor ruskog predsednika Vladimira Putina na paradi povodom Dan pobede kao reviziju istorije i navela da je njegova sugestija da je zapadna agresija dovela do rata u Ukrajini ''očigledno apsurdna''...Obraćajući se novinarima, sekretarka za štampu Bele kuće Dženifer...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.