Bajden tražio – Putin ispunio

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 00:00

Bajden tražio – Putin ispunio

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i DŽozef Bajden planiraju sutra razgovor telefonom, saopštio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je potvrdio da će Putin sutra razgovarati ponovo sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

"Američka strana je zatražila razgovor sa predsednikom Putinom, a planirano je da se razgovori dvojice predsednika održe sutra uveče“, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Peskov, prenosi TASS.

Poslednji put Putin i Bajden razgovarali su telefonom krajem prošle godine, a pre toga, 7. decembra imali su video konferenciju, dok je prvi sastanak licem u lice dvojice predsednika bio u Ženevi u junu prošle godine.

Portparol Kremlja potvrdio je danas da će Putin i francuski predsednik Emanuel Makron u subotu imati telefonski razgovor.

"Zaista, Putin planira razgovor sa Makronom sutra“, rekao je Peskov.

Frans pres je ranije tokom dana, pozivajući se na Jelisejsku palatu, saopštio da bi dva predsednika mogla da razgovaraju u subotu, a očekuje se da će to biti oko podne po pariskom vremenu.

Makron je posetio Moskvu u ponedeljak i sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a njihov je razgovor trajao više od pet sati. Sutradan je francuski lider posetio Kijev i razgovarao s ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim o evropskoj bezbednosti i ukrajinskoj krizi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Bajder sutra razgovaraju telefonom

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2022

MOSKVA - Predsjednici Rusije i SAD Vladimir Putin i DŽozef Bajden sutra će razgovarati telefonom, saopštio je večeras portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.