Bajden se nada

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 09:58

Bajden se nada

Vašington -- Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da bi želeo da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom svog junskog putovanja u Evropu.

"To je moja nada i očekivanje. Radimo na tome", rekao je Bajden u utorak novinarima nakon govora o američkoj borbi protiv koronavirusa, prenosi Rojters.

Bajden planira da prisustvuje samitu G7 u Kornvolu u Engleskoj, koji će se održati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 11.do 13. juna, a zatim leti za Brisel da se sastane sa liderima Evropske unije i prisustvuje samitu NATO 14. juna.

Američki zvaničnici rade sa ruskim kolegama na uspostavljanju samita Bajden-Putin u trećoj zemlji tokom Bajdenovog prvog prekomorskog putovanja od kada je postao predsednik.

Ostaje da se vidi da li će dogovor biti postignut, piše Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.