Bajden i Putin imali prvi razgovor

Izvor: Beta, 26.Jan.2021, 21:53

Bajden i Putin imali prvi razgovor

Novi američki predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) i ruski predsednik Vladimir Putin su danas prvi put razgovorali telefonom i pomenuli sporna putanja izmedju dve države, saopštila je Bela kuća."On (Bajden) pozvao je Putina da bi razgovarao o želji SAD da se za pet godina produži sporazum o kontroli nuklearnog naoružanja Novi START (New Start) koji ističe u februaru", navodi se u saopštenju.Portparolka Bele kuće Džen Psaki (Jen) izjavila je da je Bajden Putinu preneo američku čvrstu podršku suverenitetu Ukrajine pred "stalnom agresijom Rusije".Bajden je ruskom predsedniku preneo da je zabrinut zbog "trovanja opozicionara Alekseja Navaljnog" i njegovog hapšenja 17. januara po povratku u Rusiju iz Nemačke gde se mesecima oporavljao.Kremlj je saopštio da je Putin podržao normalizaciju rusko-američkih odnosa.Putin je naveo da bi normalizacija odnosa Rusije i SAD bila u interesu cele medjunarodne zajednice, s obzirom na njihovu posebnu odgovornost u održavanju bezbednosti i stabilnosti u svetu, dodao je Kremlj.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi razgovor Bajdena i Putina, pomenuta sporna pitanja između Rusije i SAD

Izvor: N1 televizija, 26.Jan.2021

Novi američki predsednik Džozef Bajden i ruski predsednik Vladimir Putin su prvi put razgovorali telefonom i pomenuli sporna pitanja između dve države, saopštila je Bela kuća.

Nastavak na N1 televizija...

Bajden i Putin imali prvi razgovor

Izvor: Danas, 26.Jan.2021

Novi američki predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) i ruski predsednik Vladimir Putin su danas prvi put razgovorali telefonom i pomenuli sporna putanja između dve države, saopštila je Bela kuća.

Nastavak na Danas...

RT: Putin saopštio Bajdenu tokom prvog razgovora da bi normalizacija rusko-američkih odnosa bila od koristi svima

Izvor: Vostok.rs, 27.Jan.2021, 10:18

Ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Džo Bajden imali su prvi telefonski razgovor, razmatrajući mogućnosti produženja Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START), saradnji u borbi protiv koronavirusa i normalizaciji bilateralnih odnosa . Razgovor je očigledno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.