Bajden: Putin se kladio

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 06:52

Bajden: Putin se kladio

Američki predsednik Džo Bajden optužio ruskog predsednika Vladimira Putina da ima "očajničku žudnju za zemljom i moći".

On je, obraćajući se na kraju dvodnevnoj samita NATO u Viljnusu, istakao da NATO, predvođen SAD-om, neće posustati u podršci Ukrajini protiv ruske agresije.

Bajden, kom je NATO bez podela jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta, poručio je da je Putin jako potcenio odlučnost vojnog saveza.

"NATO je jači, energičniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i, da, ujedinjeniji nego ikad u svojoj istoriji. Zaista, vitalniji je za našu zajedničku budućnost. Nije se to dogodilo slučajno, nije bilo neizbežno", rekao je Bajden hiljadama ljudi na Univerzitetu u Viljniusu.

"Kada su Putin i njegova očajnička žudnja za zemljom i moći pokrenuli svoj brutalni rat protiv Ukrajine, kladio se da će se NATO raspasti. Mislio je da će se NATO raspasti. Mislio je da će se naše jedinstvo razbiti na prvom testu, mislio je da će demokratski lideri biti slabi, ali bio je u krivu", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.