Bajden: Britanska kraljica me podsetila na moju majku

Izvor: Beta, 13.Jun.2021, 21:27

Bajden: Britanska kraljica me podsetila na moju majku

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je britanska kraljica Elizabeta Druga, sa kojom se danas sastao, bila veoma ljubazna i da ga je podsetila na njegovu majku.Bajden je rekao da ga je 95-godišnja kraljica pitala o liderima Rusije i Kine, Vladimiru Putinu i Si Djinpingu, i da se interesovala o životu u Beloj kući."Mislim da se neće uvrediti, ali podsetila me je na moju majku", kazao je 78-godišnji Bajden.Naveo je da je pozvao kraljicu da ga poseti u Beloj kući.Bajden je sa suprugom Džil danas bio na čaju kod kraljice u zamku Vindzor, rezidenciji britanskih monarha, po okončanju trodnevnog samita Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) na jugozapadu Engleske.Bajden je 13. američki predsednik kog je kraljica Elizabeta Druga upoznala. Ona je krunisana 1952. i srela se sa svim šefovima Bele kuće od tada, izuzev sa Lindonom Džonsonom. Prethodno je kao princeza srela predsednika Harija Trumana, 1951. godine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden na čaju kod Kraljice u dvorcu Vindzor

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2021

Engleska kraljica Elizabeta Druga ugostila je večeras američkog predsednika Džozefa Bajdena i njegovu suprugu Džil u dvorcu Vindzor.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.