BAJDEN SE 50 GODINA SPREMAO ZA RAZGOVOR SA PUTINOM! Šta će se to desiti u Ženevi što je zahtevalo toliku pripremu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 08:50

BAJDEN SE 50 GODINA SPREMAO ZA RAZGOVOR SA PUTINOM! Šta će se to desiti u Ženevi što je zahtevalo toliku pripremu?

Američki predsednik će 16. juna doputovati u Ženevu gde će održati sastanak sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom

Predsednik SAD Džozef Bajden tačno zna šta da očekuje od svog ruskog kolege Vladimira Putina na predstojećem susretu, iza njega je 50 godina pripreme za taj trenutak, izjavila je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

- Tačno zna šta da očekuje. Prema njegovom mišljenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj susret nema nikakve veze sa poverenjem i prijateljstvom, već kako bi se pronašle dodirne tačke kada je reč o saradnji. Poenta je biti direktan i precizan u svim tim sferama koje nam izazivaju zabrinutost - rekla je ona na brifingu pred put za Brisel.

Svoju izjavu je Psakijeva objasnila i time što je Bajden još ranije sarađivao sa Putinom i ima višegodišnje iskustvo u vođenju diplomatskih razgovora.

Mediji prenose i da je portparolka Bele kuće tim rečima, naime, odgovorila na komentar prve dame SAD Džil Bajden o tome da je "njen muž i te kako spreman za susret sa Putinom".

Podsetimo, Bajden je danas otputovao u Brisel gde se održava samit NATO-a, a 16. juna će doputovati u Ženevu gde će održati sastanak sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samit u Ženevi korak ka stabilnijim odnosima SAD i Rusije?

Izvor: VOA, 14.Jun.2021

Američki predsednik Džo Bajden otpočeo je svoju evropsku turneju, koja će kulminirati susretom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Ženevi 16. juna. Glavni cilj posete Evropi  je oživljavanje veza Vašingtona sa svojim zapadnim saveznicima što bi bila i čvršća osnova...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.