Azerbejdžan ušao u Lačinjski rejon, u skladu sa dogovorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 00:49

Azerbejdžan ušao u Lačinjski rejon, u skladu sa dogovorom

Oružane snaga Azerbejdžana ušle su večeras u Lačinski rejon u Nagorno-Karabahu - poslednje od tri područja o čijoj su se predaji dogovorili lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana, saopštilo je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane.

"Prema tripartitnoj izjavi koju su potpisali predsednici Republike Azerbejdžan, Ruske Federacije i premijer Republike Jermenije, jedinice azerbejdžanske armije ušle su 1. decembra (po lokalnom vremenu) u Lačinski rejon", saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbrane u Bakuu, preneo je Sputnjik.

Lideri tri zemlje, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinijan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Nagorno-Karabah s Jermenijom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Azerbejdžanske snage ušle u poslednje od tri područja koje su dobile sporazumom

Izvor: Blic, 01.Dec.2020

Oružane snaga Azerbejdžana ušle su sinoć u Lačinski region u Nagorno-Karabahu - poslednje od tri područja o čijoj su se predaji dogovorili lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana, saopštilo je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.