ALARM U SAD! Desilo se ono čega su se plašili - Kim Džong Un stiže u Rusiju na sastanak sa Putinom?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 07:36

ALARM U SAD! Desilo se ono čega su se plašili - Kim Džong Un stiže u Rusiju na sastanak sa Putinom?!

Amerika na nogama.

Severnokorejski predsednik Kim Džong-Un planira da otputuje u Rusiju ovog meseca kako bi se sastao s predsednikom Vladimirom Putinom, rekao je američki zvaničnik CBS-u.

Dvojica čelnika razgovaraće o mogućnosti da Severna Koreja snadbeva Moskvu oružjem kako bi podržala njen rat u Ukrajini, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zvaničnik.

Nije posve jasno gde će se sastanak održati.

Kim će najverovatnije putovati oklopnim vozom, rekli su izvori New York Timesu.

Mogući sastanak dolazi nakon što je Bela kuća rekla da ima nove informacije da pregovori o oružju između dve zemlje "aktivno napreduju".

Portparol Veća za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da je ruski ministar odbrane nedavno putovao u Severnu Koreju kako bi "pokušao da uveri Pjongjang da proda topničko streljivo Rusiji".Dodao je da su Putin i Kim od tada razmenili pisma u kojima su obećali da će povećati svoju bilateralnu saradnju.

- Pozivamo DNRK da prekine svoje pregovore o oružju s Rusijom i da se pridržava javnih obaveza koje je Pjongjang dao da Rusiji neće isporučivati niti prodavati oružje - rekao je Kirbi.

Upozorio je da će SAD preduzeti mere, uključujući nametanje sankcija, ako Severna Koreja snadbeva Rusiju oružjem, rekao je.

Sastanak bi mogao da se održi u gradu Vladivostoku, na istočnoj obali Rusije, piše New York Times.

Pjongjang i Moskva prethodno su negirali da Severna Koreja snadbeva Rusiju oružjem za upotrebu u ratu u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kim Jong Un 'ide u Rusiju kod Putina radi razgovora o oružju'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2023

Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un planira otputovati u Rusiju ovog mjeseca kako bi se sastao s predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao je američki zvaničnik CBS-u, američkom partneru BBC-ija.  Dvojica lidera će razgovarati o mogućnosti da Sjeverna Koreja dostavi Moskvi oružje za podršku ratu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.