A šta kaže Vladimir Putin, ima li radijacije u Rusiji

Izvor: Mondo, 19.Avg.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A šta kaže Vladimir Putin, ima li radijacije u Rusiji

Nakon eksplozije na poligonu za vojne probe na severu Rusije, 8. avgusta, kada je poginulo pet osoba pokrenuto je pitanje - da li je povećan nivo radijacije.Ruski predsednik kaže da ne postoji rizik od radijacije.

Foto: Youtube/screenshot/Warthog Defense

Obraćajući se medijima zajedno sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom uoči bilateralnog sastanka, Putin je rekao da će svi povređeni i stradali u eksploziji dobiti državna odlikovanja, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

On je dodao da su preduzete sve neophodne bezbednosne mere naglasivši da ne postoji rizik od radijacije.

Putin je ranije danas doputovao u Francusku, gde će sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom razgovarati o najvećim svetskim krizama, uključujući situacije u Ukrajini, Iranu i Siriji, i pokušati da poboljšaju odnose Moskve i EU.

Norveška agencija za nuklearnu bezbednost nedavno je saopštila da analizira male količine radioaktivnog joda otkrivenog na severu Norveške posle eksplozije tokom raketnog testa u Rusiji.

Agencija je saopštila da je radioaktivni jod otkriven u njenoj stanici za filtraciju vazduha u Svanhovdu kod ruske granice.

Uzorci su prikupljeni u periodu od 9. do 12. avgusta, dok se incident dogodio u regionu Arhangelsk na severu Rusije 8. avgusta.

Rusija je u subotu priznala da je eksplozija u bazi za lansiranje projektila bila nuklearnog karaktera i da je pritom poginulo najmanje petoro ljudi.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.