PUTINOMANIJA U SRBIJI

Izvor: Kurir, 24.Mar.2011, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTINOMANIJA U SRBIJI

MOSKVA - Vodeća ruska štampa danas detaljno izveštava o poseti premijera Vladimira Putina Beogradu, ocenjujući da je on veoma popularan u Srbiji.

Rosijska gazeta u članku pod nazivom "Savez nacionalnog saglasja" piše da je Putin posetom Beogradu "potvrdio bliske odnose s najbližim saveznikom".

List piše da u srpskoj prestonici "veoma vole" Putina.

"Svuda su okačeni plakati s njegovim likom, a domaća televizija počinje vesti sa detaljima posete. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ispred Palate Srbija i Skupštine Putina je dočekalo nekoliko stotina ljudi sa zastavama, plakatima i portretima", piše list.

List Komersant piše da je predsednik Srbije Boris Tadić zadovoljio interes svojih sugrađana, koji su se uspaničili kada su videli da su Turci počeli da se kolebaju oko gasovoda Južni tok.

"Južni tok je potreban Srbima, i oni to ne skrivaju", piše list i navodi Tadićeve reči da ga je Putin uverio da će projekat biti realizovan.

"Ispalo je mnogo lakše uveriti u to srpskog predsednika nego turskog", dodaje list.

Izveštač Komersanta, takođe, opisuje atmosferu u pres-centru gde se očekivala konferencija za novinare Tadića i Putina, navodeći da je bilo problema sa internetom, da nije bilo hrane, pa ni dovoljno vode. Pri tom su i srpski novinari i činovnici stalno naglašavali da oni jako vole Putina, prenosi list i dodaje da nije jasno kako bi Putin, da se kandiduje za predsednika prošao u Rusiji, "ali da bi u Srbiji pobedio glat".

Nezavisima gazeta navodi da su u Sloveniji dominirale teme trgovinsko-ekonomske saradnje, a u Beogradu, uoči godišnjice NATO bombardovanja, ruski premijer je stavio akcenat i na međunarodnu politiku. List piše da je poseta Putina trebalo da razveje sumnje o realizaciji Južnog toka, i dodaje da će biti jasno tek kasnije da li je u tome uspeo.

"Dan posete premijera Rusije Boegradu, u Srbiji je proglašen praznikom", piše Komsomolska pravda.

"U Srbiji postoji prava Putinomanija, njega tu obožavaju. Putin je počasni građanin nekoliko srpskih gradova, počasni doktor beogradskog Univerziteta", piše list.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.