Dinkić: Putinu sam ponudio Fijat

Izvor: B92, 23.Mar.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Putinu sam ponudio Fijat

Beograd -- Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da je Vladimiru Putinu predložio da Rusija preko neke svoje firme bude suvlasnik "Fijat automobila Srbija".

"Predložio sam da njihova vlada odobri kontigent za izvoz automobila na njihovo tržište, a mi bismo njima odobrili recipročni kontigent, a takođe zauzvrat bih predložio vladi i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fijatu da Ruska federacija, preko neke svoje kompanije, bude suvlasnik Fijata i učestvuje u profitu od izvoza automobila", rekao je Dinkić.

On je rekao da bi od toga korist imala i Srbija i Rusija i kompanija "Fijat automobili Srbija”, jer bi se sa dodatnih 100.000 automobila, koliko bi se proizvelo, otvorila nova radna mesta, porastao izvoz Srbije, a ruska strana sa profitom zadovoljila sopstveni interes.

Bivši ministar ekonomije je gostu iz Rusije preneo i zahvalnost srpske privrede i URS na tome što Srbija ima Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom i što je jedina zemlja u Evropi koja ima bescarinski izvoz robe na tržište Rusije.

Putin mu je, kako je rekao, na to detaljno izložio plan Rusije o razvoju automobilske industrije i da će razmisliti o tom predlogu.

Dinkić je Putinu, kako je naveo, predložio i da Sporazum o slobodnoj trgovini, koji Srbija ima sa Rusijom, bude proširen i na Republiku Srpsku, na šta mu je gost iz Rusije odgovorio da Rusija Srbiji želi da pomogne daljim proširenjem tog sporazuma, koji će sada važiti i za Kazahstan i Belorusiju.

On je naveo da je prošle godine Rusija bila šesto izvozno područje Srbije i da je Srbija povećala izvoz u tu zemlju za 62 odsto.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.