Da li je Srbiju zahvatila Putinomanija?

Izvor: B92, 24.Mar.2011, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Srbiju zahvatila Putinomanija?

Vodeća ruska štampa detaljno izveštava o poseti premijera Vladimira Putina Beogradu, ocenjujući da je on veoma popularan u Srbiji.

Rosijska gazeta u članku pod nazivom "Savez nacionalnog saglasja" piše da je Putin posetom Beogradu "potvrdio bliske odnose s najbližim saveznikom".

List piše da u srpskoj prestonici "veoma vole" Putina.

"Svuda su okačeni plakati s njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << likom, a domaća televizija počinje vesti sa detaljima posete. Ispred Palate Srbija i Skupštine Putina je dočekalo nekoliko stotina ljudi sa zastavama, plakatima i portretima", piše list.

Izveštač Komersanta, takođe, opisuje atmosferu u pres-centru gde se očekivala konferencija za novinare Tadića i Putina, navodeći da je bilo problema sa internetom, da nije bilo hrane, pa ni dovoljno vode.

Pri tom su i srpski novinari i činovnici stalno naglašavali da oni jako vole Putina, prenosi list i dodaje da nije jasno kako bi Putin, da se kandiduje za predsednika prošao u Rusiji, "ali da bi u Srbiji pobedio glat".

Nezavisima gazeta navodi da su u Sloveniji dominirale teme trgovinsko-ekonomske saradnje, a u Beogradu, uoči godišnjice NATO bombardovanja, ruski premijer je stavio akcenat i na međunarodnu politiku.

"Dan posete premijera Rusije Boegradu, u Srbiji je proglašen praznikom", piše Komsomolska pravda.

"U Srbiji postoji prava Putinomanija, njega tu obožavaju. Putin je počasni građanin nekoliko srpskih gradova, počasni doktor beogradskog Univerziteta", piše list.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.