Davutoglu: Turska odustaje od sporazuma, ako ne ukinu vize

Izvor: N1 televizija, 19.Apr.2016, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Turska odustaje od sporazuma, ako ne ukinu vize

Premijer Turske Ahmet Davutoglu izjavio je da bi Turska lako mogla da obustavi primenu sporazuma s EU o migrantima, ako u roku od dva meseca ne bude odobrena vizna liberalizacija za građane te zemlje.

Kako prenosi agencija Anadolija, Davutoglu je rekao da ako se Brisel ne bude držao svog dela dogovora do juna, onda "niko neće očekivati da Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ispuni svoje obaveze".

Davutoglu, koji je danas otišao u Strazbur gde će se obratiti poslanicima EU, rekao je da je sporazum već rezultirao smanjenjem broja prelazaka migranata preko granica.

Prema dogovoru Ankare i Brisela, koji je stupio na snagu početkom aprila, svi migranti koji nelgalno dođu na grčka ostrva biće vraćeni u Tursku, a EU će za svakog vraćenog migranta odobriti azil jednom ratnom izbeglici smeštenom na turskoj teritoriji.

Turska je zauzvrat tražila da se ubrza uvođenje bezviznog režima za turske državljane.

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.