Ankara: EU da održi reč ili ništa od sporazuma

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ankara: EU da održi reč ili ništa od sporazuma

Turski premijer Ahmet Davutoglu je danas izjavio da bi zvanična Ankara lako mogla da odustane od dogovora sa Evropskom unijom o prihvatu migranata, ukoliko u naredna dva meseca ne budu uvedene vizne olakšice za građane Turske.

U skladu sa dogovorom između Brisela i Ankare, Turska je počela da prihvata migrante deportovane iz Evrope, u zamenu za lakše dobijanje evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vize za turske građane, prenela je agencija AP.

Davutoglu je istakao da, ako Brisel ne počne da sprovodi svoj deo dogovora do juna, "niko neće moći da očekuje od Turske da se pridržava svojih obaveza".

Turski premijer je, na putu za Strazbur gde bi trebalo da se obrati poslanicima Evropskog parlamenta, rekao da je dogovor EU i Turske već rezultovao velikim padom broja migranata koji pristižu u Evropu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Davutoglu: Turska će odustati od sporazuma s EU, ako ne dobije ukidanje viza

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2016

Premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da bi Turska lako mogla da obustavi primenu sporazuma s EU o migrantima ako u roku od dva meseca ne bude odobrena vizna liberalizacija za građane te zemlje ISTANBUL - Premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da bi Turska lako mogla da obustavi primenu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.