Zoran Babić: Analiziran falsifikat, a ne pravi tekst doktorata

Izvor: Blic, 06.Jun.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Babić: Analiziran falsifikat, a ne pravi tekst doktorata

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić rekao je danas da Demokratska stranka koristi analizu falsifikata doktorske disertacije ministra Nebojše Stefanovića za napad na Vladu i na premijera Aleksandra Vučića.

Babić je na sednici Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje ocenio da tekst o Stefanovićvom doktoratu, objavljen na sajtu “Peščanika”, “obiluje falsifikatima” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i upozorio da je falsifikovanje krivično delo.

- U tom političkom dokumentu (Peščanika) koji samo što nema žutu tačku, jedna i po strana je politički govor. Nije mogla da se pogodi strana na kojoj se nalaze empirijski dokazi i metode koji su upotrebljeni - rekao je Babić u Skupštini Srbije.

Tvrdnju da je analiziran falsifikovan tekst, a ne pravi tekst doktorata, Babić zasniva i na tome što sporni delovi Stefanovićeve disertacije, za koje su tri autora na Peščaniku ukazala da mogu biti plagijat, nisu na stranicama koje ti autori navode.

Babić je kazao da je tvrdnja o navodno plagiranim delovima Stefanovićevog doktorata pokrenuta dok se Vlada bori protiv korupcije i organizovanog kriminala, a rekao je i da se u napadima na državu i premijera Vučića ne preza ni od uplitanja njegove porodice i sina.

Zato je “potrebno izvući falsifikat, i na osnovu tog krivičnog dela napasti ministra unutrašnjih poslova”, ocenio je šef poslaničke grupe SNS.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad na Stefanovića na osnovu falsifikata

Izvor: Beta, 06.Jun.2014

BEOGRAD, 6. juna 2014. (Beta) - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić rekao je u petak da Demokratska stranka koristi analizu falsifikata doktorske disertacije ministra Nebojše Stefanovića za napad na Vladu i na premijera Aleksandra Vučića...Babić je na sednici Odbora...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.