Zlatan Arsić oslobođen optužnice

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 11:34

Zlatan Arsić oslobođen optužnice

Tročlano sudsko veće u osnovnom sudu u Prištini donelo je odluku o oslobađanju od optužbe Zlatana Arsića iz Ajnovca.

Zlatan Arsić je uhapšen u martu prošle godine na punktu "Bela zemlja".

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 28. jula 2023. pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda optužnicu protiv Zlatana Arsića iz Ajnovca zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Kosovskoj Kamenici.

Od 2003. godine Arsić je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivni pripadnik novoformirane policijske službe na Kosovu i Metohiji. Dobio je policijski orden 2017. godine.

Iz njegove porodice su nakon hapšenja preneli da nije bio srpski policajac, jer je u vreme za koje ga optužuju imao 19-20 godina.

Zlatanov otac Predrag ispričao je tada RTS-u da zna osobu albanske nacionalnosti koja ga je optužila. Iz susednog je sela Berivojce.

Sa njegovom porodicom Arsići nisu imali nesporazume. Naprotiv, kao poštar, Predrag Arsić im je redovno odnosio pošiljke.

Tvrdi da je Albanac B. M. pomešao Arsića sa nekom drugom osobom, koja mu je 1999. godine u uniformi na pijaci u Kamenici oduzela boks cigareta uz pretnju oružjem.

Arsića je policija po toj prijavi već ispitivala 2017. godine, i on je tada negirao sve navode, te je i oslobođen. Pet godina od ispitivanja, Zlatana su uhapsili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRBIN NA SLOBODI! Vlasti tzv. Kosova nisu uspele da dokažu da je ratni zločinac

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2024

Danas se očekuje ukidanje pritvora..Sudsko veće u Prištini donelo je oslobađajuću presudu u slučaju Zlatana Arsića iz Ajnovca kod Kosovske Kamenice, jer tužilaštvo nije uspelo da dokaže činjenicu da je Arsić počinio krivično delo „ratni zločin“...U presudi se navodi da Arsić...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.