SRBIN NA SLOBODI! Vlasti tzv. Kosova nisu uspele da dokažu da je ratni zločinac

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2024, 11:55

SRBIN NA SLOBODI! Vlasti tzv. Kosova nisu uspele da dokažu da je ratni zločinac

Danas se očekuje ukidanje pritvora

Sudsko veće u Prištini donelo je oslobađajuću presudu u slučaju Zlatana Arsića iz Ajnovca kod Kosovske Kamenice, jer tužilaštvo nije uspelo da dokaže činjenicu da je Arsić počinio krivično delo „ratni zločin“.

U presudi se navodi da Arsić nije kriv za dela koja mu se prema optužnici stavljaju na teret.

Kako je navelo sudsko veće, Zlatanu Arsiću danas će biti ukinut pritvor. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 28. jula prošle godine pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda optužnicu protiv Zlatana Arsića zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Kosovskoj Kamenici.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik/Prenela T.M.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Srbin s Kosova oslobođen optužbe za ratni zločin

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Feb.2024

Zlatan Arsić iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, koji je proveo 11 meseci u pritvoru zbog navodnih ratnih zločina 1999. godine, oslobođen je danas optužbi pred Osnovnim sudom u Prištini, preneli su mediji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Priština: Optužena još dva Srbina zbog učešća u protestima maja prošle godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2024

Specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv dvojice Srba R.P. i D.O. zbog, kako se navodi, krivičnog dela "učestvovanje u gomili koja vrši krivično delo i huliganstvo".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.