Zeri: Haradinaj tražio od Beograda primirje u lobiranju

Izvor: B92, 23.Jul.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeri: Haradinaj tražio od Beograda "primirje" u lobiranju

Priština -- Ramuš Haradinaj kaže da je od Beograda zatraženo "primirje" u lobiranju kod pojedinih zemalja da povuku priznanje kosovske nezavisnosti, prenosi "Zeri".

Prema pisanju tog lista, kosovski premijer je to zatražio kako bi pravno obavezujući sporazum, kojim bi trebalo da bude okončan dijalog o normalizaciji odnosa, bio donet u miru.

Haradinaj je, kako prenosi Zeri.info, to rekao nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem sa kojim je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovarao o "naporima" Beograda da ubede pojedine zemlje da povuku priznanja kosovske nezavisnosti, a koje su ga ranije već "prepoznale kao nezavisnu državu".

Ovi napori, smatraju Haradinaj i Pacoli, ne bi treblao da obeshrabre druge zemlje da priznaju kosovsku nezavisnost.

"Želeli smo primirje sa Srbijom u duhu dijaloga i konačnog izmirenja, u duhu mira u koje ne dominira aktivnost i lobiranje protiv Kosova. Uveravam vas da je naša spoljna politika u tom duhu", rekao je Haradinaj novinarima nakon sastanka sa Pacolijem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj traži "primirje": Da Beograd odustane od lobiranja za povlačenje priznanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2018

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je od Beograda zatraženo "primirje" u lobiranju kod pojedinih zemalja da povuku priznanje kosovske nezavisnosti, kako bi pravno obavezujući sporazum, kojim bi trebalo da bude okončan dijalog o normalizaciji odnosa, bio donet u miru...Haradinaj je, kako prenosi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.