Žene osetljivije na bol

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2012, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene osetljivije na bol

NJUJORK -

Žene su osetljivije na bol, iako muškarci burnije reaguju kad su mu izloženi, tvrde stručnjaci sa Stanfordskog univerziteta.

Na osnovu studije američkog tima stručnjaka koji su testirali prag osetljivosti na bol na 72.000 pacijenata oba pola, može se se smatrati pogrešnom tvrdnja muškaraca da su osetljiviji od "nežnijeg pola".

Naime, ovaj tim naučnika je identifikovao 47 kategorija bola koji potiču od 16 grupa bolesti i došao do zaključka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je prag osetljivosti na bol kod žena mnogo izraženiji nego kod muškaraca, ali da ga one lakše podnose, posebno kad je reč od migrenoznim i reumatičnim napadima.

Ne treba, ipak, žuriti sa preuranjenim zaključcima, jer kako naglašavaju stručnjaci ova studija nije još zaokružena.

No, ono što je sigurno jeste da žene "više" osećaju porođajne bolove, prokomentarisao je francuski časopis "Le pen", u kome je objavljena ova studija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žene osjetljivije na bol

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2012

NJUJORK - Žene su osjetljivije na bol, iako muškarci burnije reaguju kad su mu izloženi, tvrde stručnjaci sa Stanfordskog univerziteta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

ŽENE OSETLJIVIJE NA BOL, ALI TRPE

Izvor: Kurir, 30.Jan.2012

Prag osetljivosti na bol kod žena mnogo izraženiji nego kod muškaraca, ali da ga one lakše podnose..NJUJORK - Žene su osetljivije na bol, iako muškarci burnije reaguju kad su mu izloženi, tvrde strucnjaci sa Stanfordskog univerziteta...Na osnovu studije americkog tima strucnjaka koji su testirali...

Nastavak na Kurir...

Žene teže podnose bol?

Izvor: Bol.rs, 31.Jan.2012, 01:50

Premda je doživljaj bola individualna kategorija, bez obzira na pol, nova velika američka studija je zaključila da su žene nešto osetljivije na bolne nadražaje koje izazivaju određene bolesti i hronič… Više

Nastavak na Bol.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.