Žena uhapšena zbog pokušaja ubistva Beka umešana u dve likvidacije?

Izvor: Radio 021, 17.Jul.2015, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena uhapšena zbog pokušaja ubistva Beka umešana u dve likvidacije?

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je uhapšena 31-godišnja žena za koju se sumnja da je umešana u pokušaj ubistva biznismena Milana Beka.

"Uhapšena je M.A. iz Beograda, '84. godište, za koju osnovano sumnjamo da je umešana u izvršenje ovog krivičnog dela", rekao je Stefanović.

On je precizirao da policija sumnja da se DNK koja je otkrivena na jednoj od čaura, poklapa sa DNK uhapšene. "Zato ćemo u narednim danima nastaviti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zajedno sa tužilaštvom, da intenzivno pratimo ovaj slučaj. Nadamo se da će ovo biti početak otkrivanja svega što se dešavalo u ovom slučaju", rekao je Stefanović.

On je takođe pohvalio rad policajaca, za koje kaže da su u teškim uslovima došli do ovog važnog otkrića.

Kako se ranije spekulisalo, na mestu napada pronađen je DNK žene sa severa Crne Gore. Reč je, kako se sumnja, o ženi čiji je DNK potvrđen u tri krivična dela u Srbiji, u dve likvidacije, ali i u trgovini narkoticima.

Ista osoba je navodno ostavila biološki trag na eksplozivu kojim su ubijeni Radojica Joksović u Beogradu u julu 2012. i Rade Maksimović u Šapcu u aprilu te godine. Njen DNK pronađen je na jednom od paketića heroina koji su zaplenjeni u blizini Kraljeva. Ona je, po svemu sudeći, članica veoma dobro organizovane kriminalne grupe, za koju se sumnja da trguje drogom i eksplozivom i ubija po narudžbini.

Policija bi, prema saznanjima "Večernjih novosti" za nekoliko dana trebalo da ima konkretne podatke. "Na čauri metka ispaljenog na Beka pronađen je, pored ostalih, i taj ženski DNK. Da li je ona pucala ili je bila u kontaktu sa municijom, znaće se za nekoliko dana, u toku je razmena informacija sa policijom Crne Gore, ali i sa kolegama iz jednog grada u Srbiji", navodi izvor lista blizak istrazi.

Milan Beko ranjen je sa dva metka 14. novembra prošle godine, oko 17.30 sati, ispred svoje kuće na Senjaku. Odmah je prebačen u beogradski Urgentni centar, gde je operisan.

Beko je upucan u sačekuši ispred kuće. Nepoznati napadač ga je čekao u žbunju. Kada se automobil zaustavio ispred kuće, napadač je prišao vozilu i pucao Beku u stomak. Dalji napad je sprečio vozač koji je ubacio automobil u rikverc i isprečio se između biznismena i napadača. Napadač je na "mercedes S klase" ispalio još četiri hica. Više možete pročitati OVDE.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.