Zelenski o pobedi: Obavestio Bajdena?

Izvor: B92, 04.Okt.2022, 22:14

Zelenski o pobedi: Obavestio Bajdena?

Predsednik Volodimir Zelenski je sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država DŽozefom Bajdenom razgovarao danas.

Šef ukrajinske države je to saopštio u Telegramu, prenosi Ukrinform.

"Razgovarao sam sa američkim predsednikom DŽoom Bajdenom. Razgovarali smo o dodatnim sankcijama, situaciji na bojnom polju i važnosti očuvanja izvoza poljoprivrednih proizvoda morem. Koordinisali smo napore pre zajedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunarodnih događaja", rekao je Zelenski.

On je naglasio da međunarodna zajednica treba da da zajednički odlučan odgovor na drske pokušaje pripajanja ukrajinskih teritorija.

Šef države je takođe zahvalio predsedniku SAD i celom američkom narodu na stalnoj odbrambenoj i finansijskoj podršci.

"Bilo mi je zadovoljstvo da čujem reči predsednika Bajdena da naša vojska inspiriše ceo svet, naš narod inspiriše ceo svet. I ovo je istina: naša pobeda u ovom ratu će pokazati koliko Ukrajina može da da globalnoj snazi slobode, globalna snaga demokratije", rekao je Zelenski.

Kako je saopšteno, 4. oktobra vlada Sjedinjenih Američkih Država objavila je dodelu još jednog paketa vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 625 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.