Zelenski: Rusi su počeli. Veoma je opasno

Izvor: B92, 07.Okt.2022, 22:02

Zelenski: "Rusi su počeli. Veoma je opasno"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski negira da je pozvao na nuklearni udar na Rusiju, već je, kaže, upotrebio ukrajinsku reč koja je pogrešno shvaćena.

Rusija je to iskoristila u svoju korist, kaže Zelenski i tvrdi da su ruski zvaničnici počeli da "pripremaju društvo" za moguću upotrebu nuklearnog oružja, ali i da ne veruje da je spremna da ga upotrebi.

"Oni počinju da pripremaju svoje društvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To je veoma opasno. Nisu spremni da to urade, da to iskoriste. Ali počinju da komuniciraju. Ne znaju hoće li to iskoristiti ili ne. Mislim da je opasno čak i govoriti o tome", rekao je Zelenski u intervjuu za Bi-Bi-Si.

Ponovo je pozvao na uvođenje preventivnih sankcija Rusiji i pozvao na neophodno delovanje jer, kako navodi, "pretnje Rusije predstavljaju rizik za celu planetu", a zaplenili su i Zaporošku nuklearnu elektranu, najveću u Evropi.

"Svet može odmah da zaustavi akcije ruskih okupatora", kazao je on i dodao da svet može da ih natera da napuste nuklearnu elektranu.

Komentarišući delimičnu mobilizaciju, Zelenski tvrdi da je reč o deci koja nemaju ni mitraljeze ni pancire i da su takvi "topovsko meso".

"Ako neće da budu ćevapi, treba da se bore za život", rekao je Zelenski i dodao da nuklearni rad nije ono čega se Putin najviše plaši, već narod.

"Samo narod je taj koji može da ga promeni, da mu oduzme vlast i preda je drugom", kaže ukrajinski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski: Nisam pozvao na nuklearni udar na Rusiju

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2022

​KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski negira da je pozvao na nuklearni udar na Rusiju, već je, kaže, upotrijebio ukrajinsku riječ koja je pogrešno shvaćena.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.