Zeleno svetlo EU za britanski paket mera od 50 milijardi funti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020, 11:35

Zeleno svetlo EU za britanski paket mera od 50 milijardi funti

Evropska komisija saopštila je danas da je odobrila britanski program od 50 milijardi funti (61,5 milijardi dolara) za podršku kompanijama pogođenim epidemijom koronavirusa.

Saglasnost je data u skladu sa izmenjenim pravilima EU koja omogućavaju privremeni i ograničeni iznos pomoći preduzećima suočena sa nedostatkom likvidnih sredstava. Britanska pomoć firmama biće ralizovana u formi grantova, gotivinskih injekcija, poreskih olakšica i zajmova, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Britanija je napustila Evropsku uniju krajem januara, ali i dalje podleže pravilima Unije tokom tranzicionog perioda koji treba da traje do kraja 2020. godine.

Zbog pandemije izazvane koronavirusom koja razara ekonomije evropskih zemalja, Brisel je apelovao na London da tranzicioni period bude produžen kako bi dve strane imale više vremena da se dogovore o novom trgovinskom partnerstvu budući da su virtuelni sastanci o tom pitanju prekinuti jer su se prestonice fokusirale na borbu protiv virusa Covid-19.

Britanski premijer Boris Džonson, koji je ranije više puta odbacio takvu mogućnost, nalazi se danas u bolnici u Londonu zbog testiranja s obzirom na to da i dalje ima uporne simptome koronavirusa.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EU DALA ZELENO SVETLO Britanci spremili paket podrške kompanijama od 50 milijardi funti

Izvor: Blic, 06.Apr.2020

Evropska komisija saopštila je danas da je odobrila britanski program od 50 milijardi funti (61,5 milijardi dolara) za podršku kompanijama pogođenim epidemijom korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.