Završen projekat upravljanja otpadom u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 15:33

Završen projekat upravljanja otpadom u Sremskoj Mitrovici

U Sremskoj Mitrovici uspešno je završen projekat "Da odgovorno upravljamo otpadom u ruralnom području".

U Sremskoj Mitrovici održana je završna konferencija projekta "Da odgovorno upravljamo otpadom u ruralnom području".

Radi se o projektu u čijem fokusu su sela sremskomitrovačke opštine, a koji je finansiran od strane Evropske unije.

Projekat "Da odgovorno upravljamo otpadom u ruralnom području" koji se sprovodi u Sremskoj Mitrovici od septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << meseca prošle godine uspešno je priveden kraju.

Tim povodom na danas održanoj završnoj konferenciji sumirani su rezultati projekta.

U smislu odgovornog upravljanja otpadom gradska Poljoprivredna stručna služba u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj i gradom Sremska Mitrovica realizuje akciju prikupljanja pesticidnog otpada.

Akcija prikupljanja pesticidnog otpada će u sremskomitrovačkim selima i samom gradu biti realizovana krajem maja i početkom juna meseca i trajaće ukupno sedam dana.

U okviru projekta "Da odgovorno upravljamo otpadom u ruralnom području“ snimljen je mini film na tu temu, organizovana je 21 radionica za učenike osnovnih škola u Šašincima, Salašu Noćajskom i Laćarku, kao i 4 online radionice za predstavnike civilnog sektrora i poljoprivrednike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.