Zatvorena birališta u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena birališta u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

Biračka mesta na današnjim lokalnim izborima u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli, zatvorena su večeras u 20 časova.

Na redovnim izborima u opštini Lučani učestvovalo je osam lista, a pravo glasa imalo je 16.483 birača.

Glasalo se na 43 biračka mesta, jednom više nego 2014. godine.

Prva na glasačkom listiću na izborima u Lučanima je lista Aleksandar Vučić - Zato što volimo Lučane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Dragačevo, druga je PUPS Milana Krkobabića, dok je treći Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS).

Četvrta lista je koalicija okupljena u Savezu za Srbiju, peta Vojislav Šešelj SRS, šesta Ivica Dačić - SPS, sedma je Grupa građana "Jedan tim" - Ivica Vukićević i osma je Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma.

Novi skupštinski saziv opštine Lučani nakon ovih izbora imaće 35 odbornika, što je za 10 manje nego do sada.

U Doljevcu, gde su vanredni izbori raspisani posle ostavke predsednika Gorana Ljubića, građani su birali 37 odbornika u lokalnoj skupštini.

Na izborima takmičilo se pet stranaka i jedna grupa građana: SNS, SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija, SRS i Grupa građana "Za demokratski Doljevac".

Pravo glasa na izborima u Doljevcu imalo je 14.700 građana.

Na vanrednim lokalnim izborima na 31 biračkom mestu mogli su da glasaju i građani Kladova i to za 28 odbornika u lokalnom parlamentu.

Prijavljene su četiri liste - SNS, SPS, PUPS i SRS, a pravo glasa imalo je nešto više od 22.300 gradana.

U opštini Kula oko 36.000 birača moglo je da glasa na 40 biračkih mesta za izbor novog saziva lokalnog parlamenta, koji će imati 37 odbornika.

Na izborima u Kuli učetvovalo je osam izbornih lista: Aleksandar Vučić - Zato što volim Kulu, SPS - Ivica Dačić, Pokret Kraljevine Srbije - Marko Košutić, Ruska stranka, Dušan Hajduković - Kekini principi, Pokret socijalista - Aleksandar Vulin, SRS - dr Vojislav Šešelj, PUPS - Milan Krkobabić i Grupa gradana "Kritična masa".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ZATVORENA BIRALIŠTA, IZLAZNOST U LUČANIMA 67,7 ODSTO" CRTA: Intervenisala policija, kršena tajnost glasanja, nepoznate osobe legitimisale birače

Izvor: Blic, 16.Dec.2018

Biračka mesta na današnjim lokalnim izborima u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli, zatvorena su večeras u 20 časova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.