Zaposleni u vojnoj industriji SAD odlaze na prinudni odmor

Izvor: Blic, 05.Okt.2013, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u vojnoj industriji SAD odlaze na prinudni odmor

Njujork - Kompanije koje rade za američku vojnu industriju upozorile su danas da bi više hiljada zaposlenih moglo otići na prinudni odmor, ukoliko se nastavi delimična blokada američke vlade, piše američki poslovni dnevnik Forbs.

Kompanija Sikorski, koja je deo Junajted teknolodžiza (UTX) i bavi se proizvodnjom helikoptera, saopštila je da će 2.000 zaposlenih od ponedeljka biti upućeno na prinudni odmor zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odsustva federalnih inspektora u njenim fabrikama, koji su zaduženi da kontrolišu i odobravaju različite faze u procesu proizvodnje.

Kompanija Prat i Vitni, koja je takodje deo UTX-a i bavi se proizvodnjom motora, očekuje da će krajem nedelje otpustiti dodatnih 2.000 zaposlenih, ako se kriza nastavi.

Jedan broj zaposlenih u vojnoj industriji već je upućen kući.

- Uticaj ove blokade na naš sektor je bio ogroman, zbog čega je već 1.000 zaposlenih poslato na prinudni odmor - izjavila je izvršna direktorka kompanije BAE Sistems, Linda Hadson.

Dve najveće asocijacije iz oblasti odbrane i vazduhoplovsta uputile su pismo američkom ministru odbrane, Čaku Hejgelu, u kome poručuju da će Agencija za finansiranje odrambenih aktivnosti prestati sa radom naredne nedelje, što će usporiti isplatu sredstava koja su još uvek dostupna snabdevačima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaposleni u vojnoj industriji na prinudnom odmoru

Izvor: Akter, 05.Okt.2013

Kompanija Prat i Vitni, koja je takođe deo UTX-a i bavi se proizvodnjom motora, očekuje da će krajem nedelje otpustiti dodatnih 2.000 zaposlenih, ako se kriza nastavi

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.