Za pet nezaposlenih žena sa najboljim biznis idejama 50.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 14:20

Za pet nezaposlenih žena sa najboljim biznis idejama 50.000 evra

"Od svog osnivanja 2014. godine Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost sarađuje sa društveno odgovornim kompanijama. Jedna od njih je svakako "Mocart" i ovo je samo jedan u nizu projekata koji zajedno realizujemo a koji je namenjen ekonomskom osnaživanju žena i podršci ženama budućim preduzetnicama da pokrenu svoj biznis. "Mocart" će donirati ukupno 50.000 evra za najbolje poslovne ideje", izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prof. dr Zorana Mihajlović, nakon potpisivanja sporazuma o realizaciji programa ekonomskog osnaživanja žena sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević i generalnim direktorom kompanije "Mocart" Slobodanom Prodanovićem.

Mihajlovićeva je istakla da statistika u ovoj oblasti nije naklonjena ženama, iako imaju sjajne ideje, znanje i sposobnost.

"Jedan od najvećih problema žena koje žele da pokrenu sopstveni biznis je nemogućnost da za to izdvoje finansijska sredstva. Ovim projektom pomoći ćemo im, ispratićemo sve prijave, izabraćemo najbolje i potom ćemo ispratiti realizaciju preduzetničkih aktivnosti. Važno je da ne posustanemo, kao što smo nedavno dobili Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji treba da omogući jednake uslove ženama i muškarcima, ništa više od toga, isto tako moramo da nastavimo da se borimo i protiv nasilja nad ženama, ali i da učinimo da žene budu ekonomski samostalnije, jer samo osnažene mogu doprineti svojoj porodici i društvu. Da im nakon ove krize u kojoj su žene najviše trpele pomognemo i ponovo ih pokrenemo da se bave preduzetništvom", rekla je ona.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević istakla je da je Srbija potpisnica brojnih dokumenata kojima se garantuje ravnopravnost žena i muškaraca i zabranjuje svaka diskriminacija.

"Takođe, Strategija zapošljavanja za period do 2025. godine daje čitav niz smernica usmerenih ka poboljšanju položaja žena, posebno onih iz najosetljivijih kategorija. U prošlosti žene su bile izložene raznim preprekama, važno je da sada pokažemo ne samo da smo ravnopravne, nego i bolje. Ovo je odličan primer saradnje države i društveno odgovornih kompanija. Ekonomska nezavisnost žena jedan je od glavnih preduslova za ravnopravnost", rekla je Kisić Tepavčević.

Slobodan Prodanović rekao je da je kompanija "Mocart" u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost objavila danas Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstva u ukupnom iznosu od 50.000 evra, odnosno po 10.000 evra za pet nezaposlenih žena sa najboljim biznis idejama.

"Ciljevi ove akcije su ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim sredinama. Želimo da pomognemo ženama da budu ekonomski nezavisne, a osim finansijske pomoći, pružićemo im podršku i u marketinškoj, odnosno medijskoj promociji. Rok za prijavu je 30 dana, a mogu da konkurišu nezaposlene žene, državljanke Srbije", rekao je Prodanović.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih zapošljavanju žena i podršci za otpočinjanje sopstvenog biznisa raspisan je danas i otvoren je do 15. jula. Potrebna dokumentacija za konkurisanje dostupna je na internet prezentaciji www.mozzartbet.biz.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan sporazum o realizaciji programa ekonomskog osnaživanja žena

Izvor: Beta Video, 15.Jun.2021

BEOGRAD – Sporazum o realizaciji programa ekonomskog osnaživanja žena danas je potpisan od strane predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorane Mihajlović, ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević i generalnog direktora kompanije...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Za najbolje biznis ideje nezaposlenih žena u Srbiji kompanija Mocart obezbedila 50.000 evra

Izvor: Beta, 15.Jun.2021

Kompanija "Mocart" će donirati 50.000 evra za najbolje poslovne ideje nezaposlenih žena u Srbiji, saopštilo je danas Кoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost.Sporazuma o realizaciji programa ekonomskog osnaživanja žena potpisala je predsednica Кoordinacionog tela Zorana Mihajlović sa ministarkom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.