Vulin u Dubaiju: Odnosi Srbije i UAE intenzivno se razvijaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2022, 16:59

Vulin u Dubaiju: Odnosi Srbije i UAE intenzivno se razvijaju

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), razgovarao je u Dubaiju sa potpredsednikom Vlade UAE i ministrom unutrašnjih poslova šeikom Saifom bin Zajed Al-Nahjanom o nastavku saradnje i unapređenju odnosa dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova, ekonomije i svih drugih društvenih sfera.

"Odnosi odnosi Srbije i UAE poslednjih godina intenzivno se razvijaju i na visokom su nivou, a da su snažan doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tome dali dobri i prijateljski odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i prestolonaslednika Abu Dabija šeika Mohameda bin Zajed Al-Nahjana", rekao je Vulin, a saopštio MUP.

Ministar je napomenuo i da je preduslov ekonomskog prosperiteta, a time i boljeg života građana, bezbednost, što je glavni i osnovni zadatak policije, koja tu bezbednost mora stvoriti, osigurati i sačuvati.

Vulin se domaćinu zahvalio na razumevanju stavova Srbije po pitanju zahteva privremenih institucija samouprave u Prištini za članstvo u Interpolu, a Al- Nahjan ministru policije na tome što je Srbija podržala izbor njihovog kandidata Ahmeda Nasera Al-Raisija za predsednika Interpola.

Takođe, Vulin je naveo da se saradnja policija Srbije i UAE intenzivno razvija i da postoji prostor za njeno unapređenje, posebno u oblastima borbe protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ali i razvoja i upotrebe savremenih tehnologija.

Naglasio je da je srpska policija pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala i da je otvorena za jačanje saradnje u ovoj oblasti, kako kroz razmenu operativnih podataka, tako i kroz zajedničke obuke, posebno one koje se tiču pranja novca i visokotehnološkog kriminala, s posebnim akcentom na kriptovalute, koje prate kriminalne grupe koje se bave trgovinom narkotika.

Govoreći o nedavnim terorističkim napadima u Abu Dabiju i Dubaiju, ministar je najoštrije osudio ove akte i naglasio da je Srbija spremna da pruži punu podršku UAE u borbi protiv terorizma.

Vulin je zahvalio ministru Saifu bin Zajedu Al-Nahjanu na donaciji medicinske opreme, vredne nekoliko milona evra, tokom epidemije kovida 19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Odnosi Srbije i UAE na visokom su nivou

Izvor: Danas, 25.Feb.2022

Odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata poslednjih godina intenzivno se razvijaju i na visokom su nivou, ocenio je danas u Dubaiju ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.