Vulin: Zajednički do rešenja migrantske krize

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Mar.2016, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Zajednički do rešenja migrantske krize

Grčka u Srbiji ima prijatelja spremnog da u potpunosti učestvuje u zajedničkom rešenju izbegličke krize, iz koga ni jedna zemlja na migrantskoj ruti ne treba da bude isključena, izjavio je danas ministar rada Aleksandar Vulin, povodom pisanja grčkih medija da je Atina uputila protestne note Skoplju i Beogradu.

Grčki list "Vima" tvrdi da je Atina uputila protestne note Makedoniji i Srbiji, u kojima ih upozorava >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na moguće ugrožavanje bilateralnih odnosa ukoliko te dve zemlje ne promene stav u pogledu izbegličke krize.

"Grčka i Srbija imaju dobre i prijateljske odnose i oni će nastaviti da se razvijaju. Naša politika je jasna i otvorena, kako se ponašaju druge zemlje na ruti, posebno zemlje primaoci migranta, tako će se ponasati i Srbija", istakao je Vulin, koji je i predsednik radne grupe za rešavanje mešovitih migracionih tokova.

On je podsetio da Srbija od početka migrantske krize traži jedinstven evropski pristup u njenom rešavanju.

Upravo zato, dodaje, Srbija traži da EU fondovi namenjeni za pomoć rešavanju migrantske krize treba da budu dostupni i zemljama koje nisu članice EU, ali se suočavaju sa istim problemima kao da jesu.

Na sve skupove koje je organizovala Srbija, ističe Vulin, pozivani su i predstavnici Grčke, kao i svih ostalih zemalja koje su pogođene krizom, u pokušaju da se zajedničkim radom dođe do zajedničkog resenja.

"Smatramo da samo zajednickim radom i uzdržavanjem od jednostranih poteza možemo da upravljamo migrantskim tokovima i pomognemo svakoj od zemalja, ali i ljudima koji beze od rata", poručio je ministar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Zajednički do rešenja migrantske krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2016

Grčka u Srbiji ima prijatelja spremnog da u potpunosti učestvuje u zajedničkom rešenju izbegličke krize, iz koga ni jedna zemlja na migrantskoj ruti ne treba da bude isključena, izjavio je danas ministar rada Aleksandar Vulin, povodom pisanja grčkih medija da je Atina uputila protestne note Skoplju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Grci nam poslali "notu"? Vulin - Grci, prijatelji!

Izvor: Mondo, 06.Mar.2016, 10:54

Grčka u Srbiji ima prijatelja spremnog da u potpunosti učestvuje u zajedničkom rešenju izbegličke krize, iz koga ni jedna zemlja na migrantskoj ruti ne treba da bude isključena, izjavio je ministar rada Aleksandar Vulin...Foto: AP Photo/Petros Karadjias Atina..On je to rekao povodom pisanja grčkih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.