Vulin: Pitanje KiM ne sme se prepustiti evropskim birokratama

Izvor: RTS, 06.Feb.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Pitanje KiM ne sme se prepustiti evropskim birokratama

Rešavanje srpskog nacionalnog pitanja ne sme se prepustiti evropskim birokratama, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom preporuka iznetih u Strategiji proširenja EU, da bi Srbija trebalo da postigne pravno-obavezujući sporazum sa Kosovom i Metohijom. 
Komentarišući preporuke iznete u Strategiji proširenja EU, da bi Srbija i Kosovo trebalo da dođu do pravno-obavezujućeg sporazuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vulin ukazuje na "koliziju u tekstu" Strategije, u dva stava. 

"Ako treba da postignemo pravno-obavezujući sporazum sa nekim koga oni ne pominju i ne vide ga kao državu, onda teško da to može biti naša obaveza", kaže Vulin.
Dodaje da ništa što ćemo uraditi na prostoru Kosova i Metohije neće biti uzrokovano našim putem ka Evropskoj uniji i sve što radimo na prostoru Kosova i Metohije radimo zato što mislimo da je to dobro za srpski narod, a ne zato što mislimo da bi se to svidelo evropskoj birokratiji. 
"Rešavanje srpskog nacionalnog pitanja nećemo prepustiti evropskim birokratama", kaže Vulin. 
Dodaje i da je činjenica da postoji određeni zamor unutar Evropske unije od proširenja.
"Činjenica je da nam brojne reforme odgovaraju i od naše zemlje čine mnogo bolje mesto za život. Sve to moramo priznati i ići u tom pravcu, ali kad su u pitanju bitni elementi našeg nacionalnonog bića, rešavanja našeg nacionalnog pitanja, o tome ćemo ipak mi odlučivati uz razumevanje pritisaka, ali i odbijanje pritisaka", zaključio je Vulin. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Pitanje KiM ne sme se prepustiti birokratama u EU

Izvor: B92, 06.Feb.2018

Rešavanje nacionalnog pitanja ne sme se prepustiti evropskim birokratama, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom preporuka u Strategiji proširenja EU...Reč je o preporukama da bi Srbija trebalo da postigne pravno obavezujući sporazum sa Kosovom i Metohijom...Komentarišući preporuke iznete...

Nastavak na B92...

Pitanje Kosova ne sme se prepustiti EU birokratama

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2018

Rešavanje srpskog nacionalnog pitanja ne sme se prepustiti evropskim birokratama, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom preporuka iznetih u Strategiji proširenja EU, da bi Srbija trebalo da postigne pravno-obavezujući sporazum sa Kosovom i Metohijom...Komentarišući preporuke iznete...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vulin: Rešavanje srpskog nacionalnog pitanja nećemo prepustiti evropskim birokratama

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2018, 09:49

Komentarišući preporuke iznete u Strategiji proširenja EU da bi Srbija trebalo da ima pravno-obavezujući sporazum, ministar Vulin je poručio da u tekstu postoji kolizija u dva stava, prenosi Ministarstvo odbrane.. . - Ako treba da postignemo pravno-obavezujući sporazum sa nekim koga oni ne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.