Vučiću, POMOZI NAM Srbi iz Crne Gore ZAVAPILI zbog MONSTRUOZNOG PLANA za ZATIRANJE SRPSTVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučiću, POMOZI NAM" Srbi iz Crne Gore ZAVAPILI zbog MONSTRUOZNOG PLANA za ZATIRANJE SRPSTVA

Takvim monstruoznim planom namera im je da ponište srpsku postojanost u Crnoj Gori, stoji u objavi.

Povodom najnovijih dešavanja vezano za sudbinu Srpske pravoslavne crkve i najava otimačine njene imovine u Crnoj Gori, Srpski nacionalni savet, pozvao je Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, da uključi sav svoj državnički kapacitet kako bi se zaštitila SPC u Crnoj Gori i srpski narodni identitet.

"U završoj fazi progona i asimilacije Srba u Crnoj Gori predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je, uz pomoć evropskih institucija, a ako bude potrebno i NATO, urušavanje viševekovnog ustrojstva Srpske pravoslavne crkve, čime definitivno podrivaju temelje srpskog identiteta u Crnoj Gori. Takvim monstruoznim planom namera im je da ponište srpsku postojanost u Crnoj Gori. Tim monstruoznim planom namerava se poništiti srpska postojanost u Crnoj Gori. Do sada je srpski narod jedino u crkvama i manastirima imao mogućnost okupljanja i promovisanja svojih kulturnih i nacionalnih potreba, a od sutra, kako su zamislili nakon usvajanja novog zakona o slobodi veroisposvesti, i to će nam biti uskraćeno. Ako smo mi generacija koja to posle osam vekova treba da dozvoli, bolje da nismo ni postojali", navodi se u pismu koje je potpisao dr Momčilo Vuksanović, predsednik SNS.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.